پارتی های شبانه از نمونه ناهنجاری هایی است که هر از چند گاهی اخباری مبنی بر دستگیری تعدادی از جوانان یا برخی افراد مشهور، بازیگر و یا فوتبالیست های مطرح در لابه لای سطور رسانه ها مشاهده می شود، معضلی ویرانگر که تبعات مخرب آن در ذیل این گزارش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
بزمی ویرانگر با رهاورد اعتیاد و انحراف اخلاقی/بررسی عواقب شوم مهمانیهای غربی در ایران!به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان پارتی های شبانه یا بزم های مختلط از نمونه ناهنجاری های اخلاقی به شمار می رود که در طول سالیان اخیر بخش هایی از جمعیت جوان جامعه را درگیر ساخته است.
به واقع پیشینه و سبقه تاریخی مجالس میهمانی مختلط را باید در فرهنگ غرب جستجو کرد.
در دوران پیش از انقلاب این عارضه اخلاقی عمدتا در طبقات مرفه جامعه نمود و ظهور پیدا میکرد،لذا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تهاجم فرهنگی هدفمند و برنامه ریزی شده دشمن به صورتی ویژه بر روی جمعیت جوان جامعه متمرکز شد.
به تبع در چنین شرایطی برخی از گروه های اجتماعی با پیروی و تاثیر پذیری از سبک زندگی غربی به حضور در چنین بزم هایی گرایش و تمایل پیدا کردند.
نخستین نشانه ها از ظهور و بروز این آسیب با پدیده فرار دختران از خانه یا دختران فراری نمود پیدا کرد و به واقع بعد از این مقطع افزایش و تسری این ناهنجاری اخلاقی در میان برخی طبقات غیرمرفه و ضعیف اقتصادی نیز شایع شد.
الگو پذیری برخی از خانواده ها از فرهنگ غربی، بعد از مدتی پدیده فرار از خانه را به زنان خیابانی مبدل کرد و از همین دوران بود که طلاق به عنوان یکی از معضلات اجتماعی در جامعه ایرانی پر رنگ تر از گذشته بروز پیدا کرد.
افزایش رفتارهای پر خطر و شیوع برخی از بیماری های خاص همچون HIV حاصل این گرایش منحوس و شوم به فرهنگ غرب بود که در واقع کانون خانواده ایرانی را به عنوان یکی از وجه تمایزات برجسته جامعه ایرانی با جامعه غربی هدف قرار داد.
مقارن با همین دوران،پدیده پارتی های شبانه در مناطقی از پایتخت به اشکال و انحای مختلف افزایش یافت و بعد از گذشت مدتی در دوران کنونی، با رشد و تسری شبکه های اجتماعی عضوگیری از طیف های خاص قشر جوان و نوجوان سلامت روحی، روانی و اخلاقی برخی از جوانان را تحت الشعاع خود قرار داد.
انشقاق خانواده، تک روی، سرکشی، انحرافات اخلاقی و آلوده شدن به سوء مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و غیره از عوارض و تبعات چنین مراسم و جشن های نامیمونی بود که با وجود تذکرات بسیار بزرگان و دلسوزان نظام و کشور، بخش هایی از جمعیت جوان کشور را با خود همراه ساخت، همراهی که در بسیاری از موارد، رهاوردی جز سقوط و تزلزل زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی در پی نداشته است.
*عوامل تاثیر گذار در رشد پارتی های شبانه
کاظم سروری جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در تشریح دلایل و عوامل موثر در شیوع پدیده پارتی های مختلط در طول چند سال اخیر اظهار داشت: عوامل و دلایل بسیاری در این امر تاثیرگذار هستند و در واقع نمی توان با اتکای به یک دلیل واحد به آسیب شناسی این معضل پرداخت.
وی افزود: به طور خلاصه می توان گفت هجمه فرهنگی غرب، در سنوات اخیر از یکسو و فاصله گرفتن برخی از طیف ها و اقشار جامعه از ارزش های معنوی و دینی از عوامل اصلی شیوع چنین پدیده نامیمونی در میان برخی از جوانان به شمار می رود.
سروری گفت: تغییر ذائقه فرهنگی و هم راستاسازی آن با لذات زودگذر از عوامل اصلی شیوع چنین رفتارهای پرخطری در میان طیف هایی خاص از جوانان و نوجوانان است.
این جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد: نباید از نظر دور داشت که رشد و افزایش آسیب های اجتماعی در موارد و ابعاد متعددی ظهور و بروز پیدا می کند که یکی از آن ها به بزم ها و پارتی های مختلط شبانه معطوف می شود.
*از غنی سازی اوقات فراغت تا تسهیل ازدواج
با عنایت به مخاطرات مخرب مطرح شده برای این ناهنجاری اخلاقی، مهار و جلوگیری از بروز چنین عارضه ای ضرورتی اجتناب ناپذیر به نظر می سد که باید با عزمی جدی مورد توجه قرار گیرد.
عزیز الله قشقاوی آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در تشریح راهکار های موثر برای مقابله و مبارزه با چنین انحرافات اخلاقی و فرهنگی عنوان کرد: مهار و پیشگیری از ظهور و بروز این معضل مستلزم برنامه ریزی دقیق، اصولی و هدفمند از سوی نهادها و دستگاه های فرهنگی و اجتماعی است.
وی افزود: به واقع در صورت نداشتن برنامه ای اصولی و کارشناسانه نمی توان به توفیق چندانی نائل شد.
قشقاوی گفت: آموزش صحیح و اصولی از سوی خانواده و آموزش و پرورش، غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، کنترل صحیح رفتارهای فرزندان به خصوص در دوران جوانی و نوجوانی و تشدید نظارت ها از سوی نهادها و دستگاه های متولی صنفی و انتظامی بر رستوران ها، هتل ها، تالارها و باغ تالارها، از دیگر ضروریاتی است که می تواند به عنوان مجموعه ای از اقدامات به هم پیوسته قهری و فرهنگی در مقاطع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مدنظر قرار گیرد و یقینا در سایه چنین مولفه هایی، از شیوع و گسترش هر چه بیشتر چنین رفتارهایی پیشگیری خواهد شد.
آسیب شناس مسائل اجتماعی در خاتمه یادآور شد: تسهیل ازدواج و بستر سازی برای حصول ازدواج آسان در میان جوانان یکی دیگر از ضروریاتی است که با اتکای به آن می توان بخش قابل توجهی از این ناهنجاری اخلاقی و رفتاری را مدیریت کرد و قطعا با تحقق موارد فوق استحکام بنیان خانواده و سلامت اخلاقی جوانان در معرض خطر، لغزش و تزلزل نیز به نحو شایسته تری حفظ و تقویت خواهد شد.